top of page
αθλητικες κακωσεις

Αθλητικές Κακώσεις

Οι αθλητικές κακώσεις αναμφίβολα, απασχολούν την πλειοψηφία όσων ασχολούνται με κάποιο άθλημα ή Hobby, είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά.  

Ο Ιατρός μετά από πολυετή εμπειρία σε πιστοποιημένα Κέντρα Τραύματος της Γερμανίας από το όμιλο Traumazentrum, ασχολείται με τη συντηρητική και χειρουργική αντιμετώπιση των τραυματισμών, στα πλαίσια αθλητικών κακώσεων. 

 

Μεταξύ των αθλητικών κακώσεων που αντιμετωπίζει είναι για παράδειγμα:​

 • Τενοντίτιδα της εγγύς μακράς κεφαλής του δικεφάλου βραχιονίου

 • Ρήξη στροφικού πετάλου ώμου

 • Πρόσθιο Εξάρθρημα ώμου 

 • Ρήξη ή κάκωση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης 

 • Ρήξη του περιφερικούτένοντα του δικεφάλου βραχιονίου

 • Αντίχειρας του σκιερ

 • Έξω επικονδυλίτιδα του αγκώνα

 • Έσω επικονδυλίτιδα του αγκώνα

 • Τραύμα του γόνατος, Χόνδρινες βλάβες του γόνατος

 • Ρήξη προσθίου Χιαστού συνδέσμου

 • Ρήξεις μηνίσκων

 • Διάστρεμμα ποδοκνημικής άρθρωσης (στραμπούληγμα αστραγάλου)

 • Χόνδρινες βλάβες ποδοκνημικής άρθρωσης

 • Ρήξη Αχίλλειου τένοντα

Σε συνεργασία με έμπειρους και αποτελεσματικούς φυσικοθεραπευτές, προσπαθείται αρχικά, η συντηρητική θεραπεία με λειτουργική βελτίωση της πάσχουσας περιοχής. Σε περιπτώσεις ελάσσονων βλαβών των μαλακών μορίων των αρθρώσεων, με αρχόμενες χόνδρινες βλάβες ή σε περιπτώσεις παθήσεων μυών, τενόντων ή συνδέσμων, διενεργείται κατά περίπτωση η έγχυση θεραπευτικών παραγόντων όπως, μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών, τοπικών αναισθητικών, συνθετικών κορτικοστεροειδών βραδείας αποδέσμευσης, ενδαρθρικών ενέσεων υαλουρονικού οξέος, αλλά και ενδοαρθρικών, περιαρθρικών και ενδομυικών εγχύσεων PRP (Platelet Rich Plasma). Οι τελευταίες εγχύσεις περιέχουν αυξηντικούς παράγοντες αιμοπεταλίων του ίδιου του ασθενούς. Οι τελευταίες προέρχονται μετά από φυγοκέντρηση του αίματος του ασθενούς. Μετά απο ορθή ένδειξη και ταύτιση της συμπτωματολογίας με τα απεικονιστικά ευρήματα, μπορούν να είναι όλοι οι προαναφερθέντες θεραπευτικοί παράγοντες, όπως καταδεικνύεται από τη διεθνή βιβλιογραφία,  πολύ αποτελεσματικοί. Οι προαναφερθείσες εγχύσεις διενεργούνται κατά περίπτωση υπό υπερηχοτομογραφική καθοδήγηση.

 

Σε περιπτώσεις αποτυχίας της συντηρητικής θεραπείας των αθλητικών κακώσεων, ή και εξαρχής σε πιο σοβαρούς τραυματισμούς, ακολουθεί η αρθροσκοπική {δηλαδή ελάχιστα επεμβατική χειρουργική μέσω μικρών οπών δια της άρθρωσης} ή και η ανοικτή  αποκατάσταση των παθήσεων. Ο Ιατρός με σημαντική εμπειρία στην αρθροσκοπική Χειρουργική, στα πλαίσια της εκπαιδεύσεώς του από διεθνώς καταξιωμένους αρθροσκόπους της γερμανόφωνης αρθροσκοπικής εταιρίας {A.G.A./ Gesellschaft für Arthroskopie und Gelenkchirurgie}, αναλαμβάνει με επιτυχία την αρθροσκοπική αποκατάσταση των έκαστοτε τραυματισμών και παθήσεων , όπως π.χ. την αρθροσκοπική αποκατάσταση κακώσεων στροφικού πετάλου ώμου, αρθροσκοπική αποκατάσταση αστάθειας ώμου ή βλαβών μακράς κεφαλής δικεφάλου βραχιονίου, την αρθροσκοπική αφαίρεση ελεύθερων οστεοχόνδρινων σωμάτων, την αρθροσκοπική αποκατάσταση ρήξεων μηνίσκων ή και χιαστών συνδέσμων γόνατος, αρθροσκοπική αποκατάσταση ρήξεων έσω επιγονατιδομηριαίου συνδέσμου γόνατος μετά από εξαρθρήματα της επιγονατίδος και την αρθροσκοπική αποκατάσταση χόνδρινων βλαβών, γόνατος και ποδοκνημικής, με σύγχρονες αποτελεσματικές τεχνικές.

  

Διενεργείται, όπως προβλέπεται ένας πλήρης και εμπεριστατομένος προεγχειρητικός κλινικοεργαστηριακός έλεγχος από έμπειρη ομάδα Ιατρών και παραγγέλονται, εάν απαιτείται, τα πιο σύγχρονα υλικά προς αρθροσκοπική αποκατάσταση των αρθρώσεων.

Μετεγχειρητικά ακολουθούνται εξατομικευμένα προγράμματα ταχείας μετεγχειρητικής αποκατάστασης, βασιζόμενοι πάντα στα αντίστοιχα διεθνή πρωτόκολλα. Ο ασθενής υποστηρίζεται από έμπειρους και αποτελεσματικούς Φυσικοθεραπευτές, εγγυόντας ένα άρτιο μετεγχειρητικό αποτέλεσμα, βελτιώνοντας πάντα την λειτουργία των ασθενών μας, καθιστόντας τους ικανούς να επιστρέψουν γρήγορα και με ασφάλεια στις αθλητικές τους δραστηριότητες.

Ρήξη Πρόσθιου Χιαστού Συνδέσμου

Διάστρεμμα Ποδοκνημικής (Στραμπούληγμα Αστραγάλου)

Οπίσθιο εξάρθρημα Ώμου

Παγίδευση Ωλένιου νεύρου

Ρήξη Μηνίσκου

Ρήξη του αχίλλειου τένοντα

Πολύπλοκες κακώσεις άκρας χειρός

Αντίχειρας του σκιέρ

Χόνδρινες βλάβες της ποδοκνημικής άρθρωσης

Πρόσθιο Εξάρθρημα Ώμου

Έξω επικονδυλίτιδα αγκώνα (tennis elbow)

Εσω επικονδυλιτιδα (Golfer's elbow)

Κατάγματα ποδοκνημικής και άκρου ποδός

Ρήξη στροφικού πετάλου ώμου (rotator cuff tear)

Κάταγμα άκρας χειρός και καρπού

Παθησεις Αθλητικες Κακωσεις

Κλείστε Ραντεβού

Σοφοκλέους 3 (2ος Όροφος), 12134 Περιστέρι

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή

16:00 - 21:00 κατόπιν ραντεβού  

bottom of page