top of page

Βιογραφικό του Ιατρού

Σύντομο Βιογραφικό 

 

O Νικόλαος Σαλαμαλίκης είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Είναι Επιμελητής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251 ΓΝΑ) και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ορθοπαιδικών Χειρουργών και Τραυματολόγων (FEBOT). Χειρουργεί ιδιωτικά στη Γ' Ορθοπαιδική Κλινική του Ερρίκος Ντυνάν και παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό Oρθοπαιδικό Iατρείο στο Περιστέρι και την Αθήνα. Από το 2022 συνεχίζει την εξειδικευσή του ως Fellow στην κλινική Σκολίωσης-Σπονδυλικής Στήλης του νοσοκομείου ΚΑΤ, στην Αθήνα.

'Ελαβε τον τίτλο ειδικότητας Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας (Orthopädie und Unfallchirurgie) στη Γερμανία, όπου και εκπαιδεύτηκε το μεγαλύτερο μέρος της ειδικότητάς του (2016-2020), ενώ με την λήψη του Τίτλου ειδικότητας (2020-2021) εργάστηκε ως Επιμελητής Α΄ (Oberarzt) της Ορθοπαιδικής Κλινικής. Ειδικεύτηκε σε μεγάλα Νοσοκομειακά Ιδρύματα της Γερμανίας (Die Johanniter, Klinikum Niederlausitz), πιστοποιημένα απο τον κορυφαίο όμιλο αρθροπλαστικών επεμβάσεων EndoCert, εμβαθύνοντας σε όλο το φάσμα των Ορθοπαιδικών και Τραυματολογικών Χειρουργικών επεμβάσεων, επεμβάσεων μεγάλων αρθρώσεων, μικροχειρουργικής και τεχνικών πλαστικής χειρουργικής, καθώς και ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων. Επιπρόσθετα, υπήρξε υπέυθυνος του Κέντρου Τραύματος του Νοτίου Βρανδεμβούργου (Traumazentrum) και εξειδικεύθηκε στην αντιμετώπιση Πολυτραυματιών και Επείγουσας Ιατρικής (Notarzt) ακολουθώντας την αντίστοιχη πιστοποίηση.

landesaerztekammer-brandenburg.jpg
iatrikos-sillogos-athinon.jpg
HAF symbol
251 GNA symbol
ebot logo.jpg

Εκπαίδευση

 

Από τον Οκτώβριο του 2022, εξειδικεύεται ώς Fellow στην Κλινική Σπονδυλικής Στήλης-Σκολίωσης του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ, ενώ το ίδιο έτος κατόπιν πολύ απαιτητικών εξετάσεων, έγινε ένας από τους ελάχιστους ορθοπαιδικούς πανευρωπαϊκώς που κατέχουν τον τίτλο του "Fellow of the European Board of Orthopaedics and Traumatology” (FEBOT), ως μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ορθοπαιδικών Χειρουργών και Τραυματολόγων (ΕΒΟΤ).

 

Από την έναρξη της ειδικότητας του και έως σήμερα, έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα σεμινάρια της γερμανόφωνης εταιρείας αρθροσκόπων στην Ευρώπη (A.G.A), της γερμανικής εταιρίας ενδοπροθέσεων (A.E.), της γερμανικής εταιρίας Χειρουργών ποδοκνημικής και άκρου ποδός (D.A.F.) και του γερμανικού συνδέσμου παιδοορθοπαιδικών (V.K.O.), λαμβάνοντας αντίστοιχες πιστοποιήσεις. Κατά την ενεργή συμμετοχή του στα δρώμενα των προαναφερθέντων συνδέσμων, ο Ιατρός είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί και να εμβαθύνει στην αναθεώρηση των αρθροπλαστικών μεγάλων αρθρώσεων (αναθεώρηση αρθροπλαστικής ισχίου και αρθροπλαστικής γόνατος) με τον Chefarzt Dr. Med. Thilo Hennecke, Πρόεδρο του συνδέσμου Ορθοπεδικών του Βραδενβούργου, παρακολουθώντας μηνιαίως τις εργασίες της Κλινικής του (Hospitation), αλλά και με τον διεθνούς φήμης Chefarzt  Prof. Dr. med. Carsten Perka, Διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής του μεγαλύτερου Νοσοκομείου της Ευρώπης, στο Charité του Βερολίνου. Είχε επίσης την ευκαιρία στα πλαίσια εκπαιδεύσεώς του από την γερμανόφωνη αρθροσκοπική εταιρεία (A.G.A.), να διδαχθεί (αρθροσκοπική αποκατάσταση ρήξης στροφικού πετάλου ώμου, αρθροσκοπική αντιμετώπιση αστάθειας ώμου κ.α.) από τον διεθνούς φήμης αρθροσκόπο αθλητικών κακώσεων, Prof. Dr. med. Andreas Imhoff, της Ιατρικής Σχολής του Πολυτεχνείου του Μονάχου. Παράλληλα, η εκπαίδευση του υπό τον Dr. Jörn Dohle, πρόεδρο της γερμανικής εταιρείας Χειρουργών ποδοκνημικής και άκρου ποδός (D.A.F.), του επιτρέπει να διαχειρίζεται εξειδικευμένα περιστατικά του άκρου πόδα (βλαισός μέγας δάκτυλος, αρθρίτιδες άκρου ποδός και ποδοκνημικής, βλαισοπλατυποδία κ.α.), ενώ η συμμετοχή σε εκπαιδευτικά σεμινάρια υπό τον Διευθυντή  της Κλινικής Ορθοπαιδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Charité, Prof. Dr. Med. Andrej Trampuz, οδήγησε στην εμβάθυνση της πρόληψης, διάγνωσης και επιτυχούς αντιμετώπισης των καταστροφικών για τον χειρουργηθέντα ασθενή, Ορθοπαιδικών Λοιμώξεων.

Είναι ενεργό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ορθοπαιδικών Χειρουργών και Τραυματολόγων (ΕΒΟΤ), του Ιατρικού Συλλόγου Βραδεμβούργου, του Συνδέσμου Ορθοπαιδικών Βραδεμβούργου (B.O.G.), της γερμανόφωνης Αρθροσκοπικής Εταιρείας (A.G.A.) και της γερμανικής εταιρείας Χειρουργών ποδοκνημικής και άκρου ποδός (D.A.F.).

Τέλος, είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με τίτλο "Mεταβολικά Νοσήματα των Οστών" και είναι υποψήφιος διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με θέμα "Πρόσθιος Επιγονατιδικός πόνος μετά από Πρωτογενή Αρθροπλαστική Γόνατος". 

DAF logo
VKO logo.png
AE logo endoprothetik
AGA-Logo-Text

Έχει ειδικευθεί και εξειδικευθεί στη Γερμανία και στην Ελλάδα σε:

 • Χειρουργική Αντιμετώπιση Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης

 • Αρθροπλαστικές μεγάλων αρθρώσεων (αρθροπλαστική ώμου, αρθροπλαστική ισχίου, αρθροπλαστική γόνατος). Ειδικότερα, πραγματοποιεί την ατραυματική ALMIS χειρουργική τεχνική αρθροπλαστικής ισχίου και με την χρήση ρομποτικού συστήματος. Όσον αφορά την ολική και μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική γόνατος, αλλά και της αρθροπλαστική ώμου, γίνεται χρήση εξατομικευμένων εκμαγείων, μετά από ρομποτική  ανάλυση εικόνων αξονικων ή μαγνητικών τομών (Patient Specific Instrumentation).

 • Όλο το φάσμα της Τραυματολογίας

 • Αρθροσκοπική χειρουργική (αρθροσκόπηση γόνατος, αρθροσκοπική αποκατάσταση χιαστών, αρθροσκοπική αποκατάσταση αστάθειας ώμου κ.α.)

 • Παθήσεις Άκρου Πόδα

 • Παθήσεις Άκρας Χειρός

 • Διάγνωση και Αντιμετώπιση Οστεοπόρωσης

 • Ιατρείο χρόνιου πόνου

 • Πραγματογνωμοσύνη Ατυχημάτων και Διαχείριση Εργατικών Ατυχήματων στη Γερμανία (Gutachten, BG Unfälle, D-Arzt)

 • Υπερηχογράφημα Μυοσκελετικού

 • Μικροχειρουργική και επεμβάσεις με τεχνικές πλαστικής χειρουργικής

Βιογραφικό Σαλαμαλίκης Νικόλαος Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Το ιατρείο

Το κέντρο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονο και πιστοποιημένο ιατρικό εξοπλισμό, σε χώρο εύκολα προσβάσιμο, σε κεντρικό σημείο δίπλα στην Πλατεία Δημοκρατίας και σε απόσταση (100μ) από τη στάση Μετρό "Περιστέρι". Πλησίον βρίσκονται σύγχρονα Ιατρικά διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές Κλινικές, με τις οποίες ο Ιατρός έχει συνεργασία.

Στο Ιατρείο γίνεται λεπτομερής εξέταση του ασθενούς με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητά του, και παρέχεται εξατομικευμένη θεραπεία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του ασθενούς, ακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις της βιβλιογραφίας. 

Τέλος, εφαρμόζονται σύγχρονες τεχνικές ελάχιστα παρεμβατικών ενέσιμων θεραπειών, όπως η έκγχυση αυτόλογων αυξητικών παραγόντων (PRP) και άλλες θεραπείες αναλγητικής δράσης. 

Το ιατρείο

Μέλος Συλλόγων

HAF LOGO
251SYMBOL
iatrikos-sillogos-athinon.jpg
ebot logo.jpg
ιατρικο περιστεριου.png
landesaerztekammer-brandenburg_edited.jpg
BOG.png
AGA-Logo-Text.jpg
DAF LOGO
Μέλος Συλλόγων

Τελευταία Νέα

Επικοινωνία

Κλείστε Ραντεβού

Σοφοκλέους 3 (2ος Όροφος), 12134 Περιστέρι

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα - Παρασκευή

16:00 - 21:00 κατόπιν ραντεβού  

bottom of page